Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοίμασε μια συνταγή για μακαρονάδα με φιλέτο καπνιστό κοτόπουλο Πίνδος και σάλτσα μπρόκολου.
Δοκιμάστε την!
Υλικά
100 γρ. φέτες φιλέτο καπνιστό κοτόπουλο Πίνδος ψιλοκομμένο
Προετοιμασία
1.Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγγέτι και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2.Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη διατηρώντας τα ζεστά.
3.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κότας να ζεσταθεί και μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά.
4.Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το μπρόκολο και το αφήνουμε στην άκρη.
5.Διατηρούμε το ζωμό.
6.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και 50 γρ. φιλέτο καπνιστό κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά.
7.Προσθέτουμε το βρασμένο μπρόκολο και 150 γρ.από το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί, μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
8.Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σταδιακά το μίγμα σε ένα μούλτι.
9.Προσθέτουμε σιγά-σιγά όσο ζωμό κότας χρειαζόμαστε στο μούλτι και πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε μία λεία και βελούδινη πλούσια σάλτσα.
10.Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
11.Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο τυρί κρέμα μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αραιώσει.
12.Αλατοπιπερώνουμε.
13.Μοιράζουμε σε πιάτα τα σπαγγέτι και τα περιχύνουμε με 1-2 κ.σ. από το αραιωμένο τυρί κρέμα και τη σάλτσα μπρόκολο.
14.Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, τη ρίγανη και το υπόλοιπο καπνιστό φιλέτο κοτόπουλο.
15.Γαρνίρουμε με τα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές και στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.