Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει μια συνταγή για μπιφτέκια με κοτόπουλο Πίνδος.
Υλικά
500 γρ. κιμά κοτόπουλου, άπαχο
Για τα μπιφτέκια κοτόπουλου:
Για τη σάλτσα τυριών:
Προετοιμασία
Για τα μπιφτέκια κοτόπουλου:
1.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα ψωμιού, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αβγό, τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι.
2.Φοράμε γάντια μίας χρήσης και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια να ενωθούν τα υλικά.
3.Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
4.Με υγρά χέρια πλάθουμε τα μπιφτέκια.
5.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
6.Βάζουμε στο τηγάνι τη μισή ποσότητα από τα μπιφτέκια και μαγειρεύουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά.
7.Αφαιρούμε τα μπιφτέκια από το τηγάνι, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα μπιφτέκια.
8.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Για τη σάλτσα τυριών:
1.Καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.
2.Λιώνουμε το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
3.Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και το ζωμό κότας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να σιγοβράζει.
4.Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σε ένα πυρέξ όλη τη σάλτσα.
5.Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και τη φέτα.
6.Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, ρίχνουμε λευκό πιπέρι και βάζουμε επάνω στη σάλτσα τα μπιφτέκια κοτόπουλου.
7.Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
8.Βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε συνοδεία γιαουρτιού.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές και στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.