Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες από τον σεφ Βασίλη Πατσή.

 

Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

01:00

Υλικά

1 μεγάλο κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ κομμένο σε 8 κομμάτια η ολόκληρο


  • 700γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 3/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • ½ φλιτζάνι ζωμό κότας
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα βότανα (δενδρολίβανο, μαϊντανό, θυμάρι και φασκόμηλο)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • φέτες λεμονιού (προαιρετικά)

Προετοιμασία

1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-190C.

2.Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου η ολόκληρο στη μέση  και τις πατάτες (και τα λεμόνια αν χρησιμοποιήσετε) σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί. Ανακατέψτε το κρασί τη μουστάρδα, το σκόρδο και τα μυρωδικά και περιχύστε το κοτόπουλο. Προσθέστε το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο.

3.Ψήστε για μια ώρα ή μέχρι να ψηθεί όπως εσείς το θέλετε στο χαμηλό ράφι του φούρνου.