Κοτόπουλο πίτσα στο τηγάνι από τον σεφ Βασίλη Πατσή.

Κοτόπουλο πίτσα στο τηγάνι

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

00:40

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα


  • Αλάτι Kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1  κονσέρβα ντομάτες θρυμματισμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός
  • 1/2 κουταλάκι μπούκοβο προαιρετικά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 1/4 φλιτζάνι πεπερόνι
  • 1/4 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού

Προετοιμασία

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο να ψηθεί.

2.Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, για γεύση.

3.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ψηθεί, περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. αφήνω στην άκρη.

4.Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1-2 λεπτά.

5.Προσθέστε θρυμματισμένες ντομάτες, βασιλικό, ρίγανη, μαϊντανό και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.

6.Φέρτε σε βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 15-20 λεπτά.

7.Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Από πάνω βάζουμε μοτσαρέλα και μίνι πεπερόνι.

8.Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε μέχρι να λιώσει και να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά.

9.Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας αν θέλουμε με βασιλικό.