Κοτόπουλο με σκόρδο και καστανή ζάχαρη από τον σεφ Βασίλη Πατσή.

Κοτόπουλο με σκόρδο και καστανή ζάχαρη

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

00:50

Υλικά

8 μπουτάκια κοτόπουλου με το κόκκαλο και την πέτσα ή φιλέτα


  • 3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1/4 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 1/4 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.

2.Λιώνουμε 2 κ.σ. από το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Το αφήνουμε στην άκρη.

3.Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

4.Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το βασιλικό και ανακατεύουμε.

5.Μεταφέρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα από το τηγάνι σε ένα ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

6.Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας αν θέλουμε με μαϊντανό.