Μια μοναδική συνταγή για φιλέτο στήθος κοτόπουλο Πίνδος με σάλτσα από ψητές πιπεριές από τον σεφ Ιωάννη Κουφό.

Φιλέτο στήθος κοτόπουλο με σάλτσα από ψητές πιπεριές

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:30

Υλικά

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο Πίνδος


Για το κοτόπουλο

  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. soya sauce
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 50 γρ ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
  • 250 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 2 πιπεριές φλωρίνης ψητές
  • 100 γρ φέτα
  • 100 γρ φύλλα σπανάκι
  • 10 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ αμύγδαλα
  • Αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

1.Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα περνάμε με αλεύρι, βάζουμε στο τηγάνι να θωρακιστούν από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

2.Αποσύρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, σοτάρουμε για λίγο και σβήνουμε με το λευκό κρασί.

3.προσθέτουμε τις ελιές το ζωμό κοτόπουλο, τη μουστάρδα, τη σόγια, ανακατεύουμε προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σκεπάζουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.

4.Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα αμύγδαλα το ελαιόλαδο τη φέτα και την πιπεριά Φλωρίνης, και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία πάστα.

5.Μόλις μαγειρεύεται το κοτόπουλο ρίχνουμε την πάστα από την ψητή πιπεριά, το σπανάκι, τα ντοματίνια, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για πέντε λεπτά ακόμα.

6.Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.