Δοκιμάστε κόκορα αρβανίτικο, μια ξεχωριστή συνταγή από τον σεφ Βασίλη Πατσή.
Υλικά
1 κόκορα μεγάλο (1 ½ με 2 κιλά)
Προετοιμασία
1.Πλένετε πολύ καλά τον κόκορα και τον κόβετε σε μερίδες. Βάζετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε πάνω σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τις μερίδες του κόκορα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δυο πλευρές και τον αφαιρείτε. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο χοντροκομμένα και τα αφήνετε να ροδίσουν.
2.Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το χυμό ντομάτας, το πιπέρι και όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί καλά το κρέας. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό πάνω σε μέτρια φωτιά, για 40 λεπτά, μέχρι να βράσει ο κόκορας. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτετε το αλάτι και τα μπαχαρικά και περιμένετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
3.Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα αμύγδαλα, τα μισά ολόκληρα και τα μισά περασμένα από το multi. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια σπαγγέτι. Σουρώνετε τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε με τη σάλτσα του κόκορα.