Δοκιμάστε μπούτια κοτόπουλου Πίνδος με μέλι και μπούκοβο, μια νόστιμη συνταγή από τον σεφ Βασίλη Πατσή.
Υλικά
Προετοιμασία
1.Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, 1 κουτ. του γλυκού μπούκοβο, το ηλιέλαιο, το σκόρδο και το τζίντζερ. Στη συνέχεια, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας νερό και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί.
2.Τρίψτε γενναιόδωρα και τις δύο πλευρές των μηρών κοτόπουλου με το υπόλοιπο μπούκοβο.
3.Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέστε το λάδι και μέχρι κάψει.
4.Προσθέστε τα μπούτια κοτόπουλου, με το δέρμα προς τα πάνω και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει ο πάτος. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πλευρά του δέρματος και να αρχίσει να γίνεται τραγανή.
5.Προσθέστε τη σάλτσα και σκεπάστε μερικώς.
6.Μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει, και ελέγξτε πριν κατεβάσετε από την φωτιά, αν το κοτόπουλο είναι έτοιμο. Δοκιμάστε το αλάτι, και αν χρειαστεί, προσθέστε αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή.
7.Μεταφέρετε στα πιάτα σερβιρίσματος. Ρίξτε από πάνω τη σάλτσα που έχει μείνει στο τηγάνι και σερβίρετε μαζί με το κοτόπουλο. Συμπληρώστε με το φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ψημένο σουσάμι.