Ένα απολαυστικό και θρεπτικό γεύμα... Ολόκληρο Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ στο φούρνο με λαχανικά.

Ολόκληρο κοτόπουλο στο φούρνο με λαχανικά

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

01:00

Υλικά

1 Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ


  • 20 πατάτες baby
  • 3 μέτρια καρότα
  • 4 μικρά κολοκυθάκια
  • 20 τοματίνια
  • Φρέσκια ρίγανη 1/3 ματσάκι
  • Φρέσκο θυμάρι 1/3 ματσάκι

Για τη σάλτσα:

  • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. σκορδόσκονη
  • ½ κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι & πιπέρι

Προετοιμασία

1.Ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτα τη σάλτσα. Βάζετε σ’ ένα μπολ όλα τα υλικά κκαι τα ανακατεύετε πολύ καλά, ώστε να λιώσει και η ζάχαρη.

2.Αλείφουμε τη σάλτσα όλο το κοτόπουλο, κάτω από την πέτσα αλλά και εσωτερικά. Τοποθετούμε τα λαχανικά μας σ’ ένα σκεύος και βάζουμε και σάλτσα και στα λαχανικά. Ρίχνουμε στο κοτόπουλο αλάτι και το τρίβουμε εσωτερικά και εξωτερικά.

3.Σε μια μεγάλη φόρμα για κέικι βάζουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και καλύπτουμε την τρύπα στη μέση και από πάνω βάζουμε και λαδόκολλα. Στον πάτο της φόρμας βάζουμε τη ρίγανη και το θυμάρι. Βάζουμε τα λαχανικά γύρω γύρω στη φόρμα και μετά «στήνουμε» το κοτόπουλο στη μέση όρθιο.

4.Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165-170 βαθμούς στην τελευταία κάτω σχάρα και ψήνουμε για περίπου μία ώρα.

Δείτε το βίντεο
από την εκτέλεση
της συνταγής!