Ένα απολαυστικό και θρεπτικό γεύμα... Ολόκληρο Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ στο φούρνο με λαχανικά.
Υλικά
1 Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ
Για τη σάλτσα:
Προετοιμασία
1.Ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτα τη σάλτσα. Βάζετε σ’ ένα μπολ όλα τα υλικά κκαι τα ανακατεύετε πολύ καλά, ώστε να λιώσει και η ζάχαρη.
2.Αλείφουμε τη σάλτσα όλο το κοτόπουλο, κάτω από την πέτσα αλλά και εσωτερικά. Τοποθετούμε τα λαχανικά μας σ’ ένα σκεύος και βάζουμε και σάλτσα και στα λαχανικά. Ρίχνουμε στο κοτόπουλο αλάτι και το τρίβουμε εσωτερικά και εξωτερικά.
3.Σε μια μεγάλη φόρμα για κέικι βάζουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και καλύπτουμε την τρύπα στη μέση και από πάνω βάζουμε και λαδόκολλα. Στον πάτο της φόρμας βάζουμε τη ρίγανη και το θυμάρι. Βάζουμε τα λαχανικά γύρω γύρω στη φόρμα και μετά «στήνουμε» το κοτόπουλο στη μέση όρθιο.
4.Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165-170 βαθμούς στην τελευταία κάτω σχάρα και ψήνουμε για περίπου μία ώρα.