Μια πολύ διαφορετική συνταγή για κοτόπουλο από τον σεφ Βασίλη Πατσή. Κοτόπουλο με αμύγδαλα, κουκουνάρι και κάρυ και σίγουρα αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Κοτόπουλο με αμύγδαλα, κουκουνάρι και κάρυ

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

01:00

Υλικά

1 κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ κομμένο σε μερίδες


  • ½  κούπας λάδι
  • ½ κούπα λευκό κρασί
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 2 κούπες φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρι
  • 1 κ.γλυκου τζίντζερ σε  σκόνη 
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Προετοιμασία

1.Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.

2.Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και σοτάρουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν χρώμα.

3.Στη συνέχεια σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και το αφήνουμε για 3 λεπτά να βράσει σε έντονη φωτιά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 

4.Κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι).

5.Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία, όσο χρειαστεί ώστε να μαλακώσει αρκετά το κρέας. Σε περίπτωση που πιει τα υγρά του και δεν είναι ακόμα έτοιμο, προσθέτουμε λίγο νερό.

6.Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις δούμε ότι το κοτόπουλο είναι πολύ μαλακό και η σάλτσα δεμένη.

7.Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι.

Δείτε το βίντεο
από την εκτέλεση
της συνταγής!