Μια νόστιμη συνταγή για στήθος κοτόπουλο Πίνδος γεμιστό με μοτσαρέλα & φρέσκια ντομάτα από την Μαρία Δεμιρτσίδου.

Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με μοτσαρέλα & φρέσκια ντομάτα

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

00:40

Υλικά

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ


  • 125 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
  • 2-3 κ.σ. τυρί τριμμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα
  • Λίγο φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγη καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι & πιπέρι

Για τη σαλάτα ταμπουλέ (2-3 μερίδες)

  • 1 φλ. ταμπουλέ
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 5-6 φυλλαράκια δυόσμου
  • 1 φρ. κρεμμύδι (μόνο το πράσινο φύλλο)
  • ½ μικρό κρεμμύδι ξερό
  • ½ αγγούρι
  • 1 μέτρια ντομάτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.σ. λεμόνι
  • Αλάτι & πιπέρι

Προετοιμασία

1.Ανοίγουμε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλου στη μέση και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.

2.Ρίχνουμε λίγη πάπρικα και  λίγο λάδι και τα αλείφουμε καλά στην επιφάνεια του κοτόπουλου.

3.Τοποθετούμε επάνω στα κομμάτια φιλέτου κοτόπουλου σε ροδέλες τη τομάτα και τη μοτσαρέλα και κλείνουμε τα φιλέτα.

4.Τα χαρακώνουμε από πάνω και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.

5.Μετά από 15 λεπτά τοποθετούμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα επάνω στα φιλέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 10 λεπτά.

6.Σ ένα μπολ βάζουμε το πληγούρι (το έχουμε μουλιάσει σ’ ένα μπολ με 2 φλυτζάνια καυτό νερό, για 15 λεπτά) και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.

7.Σερβίρουμε σ ένα πιάτο βάζοντας μαζί το κοτόπουλο με το ταμπουλέ δίπλα, πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί και…….

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!

Σημείωση: Ο χρόνος ψησίματος ενδέχεται αν διαφοροποιείται ανάλογα το μοντέλο οικιακού φούρνου.

Δείτε το βίντεο
από την εκτέλεση
της συνταγής!