Μια νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο Πίνδος γιουβέτσι από τον σεφ Μανώλη Μπούχλη.

Κοτόπουλο γιουβέτσι

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

01:00

Υλικά

1 κοτόπουλο  ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ


  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 μικρό ξύλο κανέλα
  • 1 πράσο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κ.γ. πελτέ τομάτας
  • 400 γρ. τομάτα κονκασε
  • 400 γρ. τριμμένη τομάτα
  • 100 ml κρασί μαρουβά
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 5 κόκκους γαρύφαλλο
  • 1,5 lt ζωμό κοτόπουλο
  • 400 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • Γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι & πιπέρι

Προετοιμασία

1.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και βάζουμε το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε τεμαχίσει.

2.Παράλληλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και τρίβουμε στον τρίφτη το καρότο.

3.Μόλις το κοτόπουλο ροδίσει από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα μπαχαρικά (μπαχάρι, κανέλα, γαρύφαλλο).

4.Προσθέτουμε και τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε την τομάτα, τριμμένη και κονκασέ.

5.Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι, μόλις το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο και αλατοπιπερώνουμε. Η αναλογία κριθαράκι νερό είναι 3 προς 1, δηλαδή 3 ποτήρια νερό 1 ποτήρι κριθαράκι.

6.Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 15 λεπτά.

7.Σερβίρουμε με γραβιέρα τριμμένη. 

Δείτε το βίντεο
από την εκτέλεση
της συνταγής!