Μια γιορτινή συνταγή από τον σεφ Βασίλη Πατσή που αξίζει να δοκιμάσετε.

Κοτόπουλο με ρόδι, πλιγούρι και κουκουνάρι

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:30

Υλικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • φιλέτα κοτόπουλου 600 γρ
  • 4 κουταλιές κουταλιές της σούπας χαρίσα
  • 190 ml μπουκάλι χυμό ροδιού
  • συσκευασία 100g σπόρους ροδιού
  • 100 γρ αμύγδαλο καβουρδισμένο σε μικρή συσκευασία
  • δυόσμο ψιλοκομμένο

Προετοιμασία

1.Σοτάρετε  το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέστε τα φιλέτα κοτόπουλου, ροδίστε από όλες τις πλευρές.

2.Ρίξτε την πάστα ταγιν ή τη χαρίσα η το γκαράμ μασάλα και το χυμό ροδιού, στη συνέχεια θρυμματίστε τον κύβο ζωμού και αλατοπιπερώστε καλά.

3.Σιγοβράζουμε, ακάλυπτα, για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το κοτόπουλο.

4.Σβήνουμε ρίχνοντας μέσα από τους σπόρους του ροδιού, τα κρατώντας λίγους να σκορπίσουν πριν σερβίρουμε.

5.Ιδανικά σερβίρουμε με πλιγούρι και φίλε αμυγδάλου.

6.Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκτέλεση της συνταγής:

Δείτε το βίντεο
από την εκτέλεση
της συνταγής!