Στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, με έδρα το Pοδοτόπι Iωαννίνων, τα κοτόπουλα ΠINΔOΣ είναι εγγυημένα με τους αυστηρότερους ποιοτικούς ελέγχους και τις καλύτερες μεθόδους παραγωγής!

Ρολό κοτόπουλου με πορτοκάλι

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

01:10

Υλικά

1 ρολό κοτόπουλο ΠINΔOΣ


  • 2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
  • Χυμός από 3 γλυκά πορτοκάλια
  • Ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τηγανισμένο σε λίγο βούτυρο
  • 1/4 κούπας ψίχουλα από φρέσκο ψωμί
  • 2 κουταλιές μαύρες σταφίδες ή ψιλοκομμένο ξερό δαμάσκηνο
  • Λίγο τζίντζερ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές κονιάκ

Προετοιμασία

1.Ανακατεύουμε καλά το ξύσμα, το τζίντζερ, 2 κουταλιές από το χυμό, το κρεμμύδι και τα ψίχουλα.

2.Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι (που να έχει καπάκι) το λάδι και σωτάρουμε το ρολό να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.

3.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αλείφουμε το ρολό με το μίγμα. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και το κονιάκ, ξύνοντας απαλά με ξύλινο κουτάλι τον πάτο του τηγανιού για να αναμειχθούν καλά όλα τα αρώματα.

4.Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις σταφίδες, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει το ρολό μας τρυφερό.

5.Αν, αφού μαγειρευτεί η σάλτσα του είναι ακόμα αραιή, την πήζουμε με λίγο διαλυμένο κορν φλάουρ.

6.Bάζουμε το ρολό σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τις σταφίδες.

7.Σερβίρουμε ζεστό, με πατάτες τηγανητές.