Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
Υλικά
10 μπούτια ή 16 φτερούγες κοτόπουλου
Προετοιμασία
1.Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε για 6-8 λεπτά από όλες τις πλευρές του.
2.Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 4 λεπτά και βάζουμε τον μαραθόσπορο, το σκόρδο και τον κρόκο.
3.Σοτάρουμε για 2 επιπλέον λεπτά και βάζουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα και τον πελτέ.
4.Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό, τη δάφνη και τον ζωμό.
5.Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε ξανά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
6.Σιγοβράζουμε το μείγμα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για μία ώρα, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
7.Αν έχουν μείνει πολλά υγρά, στο τέλος του βρασμού ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα.