Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.

 

Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ

Cordon Bleu με φιλέτο κοτόπουλου

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

00:30

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλου


  • 4 φέτες ζαμπόν χοιρινό από μπούτι
  • 4 φέτες γραβιέρα γλυκιά κομμένη σε λεπτές φέτες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Προετοιμασία

1.Χαράζουμε βαθιά με κοφτερό μαχαίρι τα φιλέτα κοτόπουλου οριζοντίως. 

2.Τα βάζουμε ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας και τα χτυπάμε με τον μπάτη μέχρι να λεπτύνουν και να πλατύνουν. 

3.Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε πάνω στο καθένα από μία φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν. 

4.Ξανακλείνουμε πιέζοντας καλά και στερεώνοντας τις άκρες με οδοντογλυφίδες. 

5.Αλευρώνουμε τα φιλέτα, τα τινάζουμε και τα βουτάμε στο χτυπημένο αβγό και από τις δύο πλευρές. 

6.Τα πανάρουμε στην τριμμένη φρυγανιά. Τα αφήνουμε. 

7.Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και τηγανίζουμε τα φιλέτα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά. 

8.Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε.