Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
Υλικά
4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου με την πέτσα (200 γρ. το καθένα)
2 κουτ. σούπας κρασί λευκό
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
Για το Tεριγιάκι
Προετοιμασία
1.Αναμειγνύουμε όλα τα συστατικά για τη σάλτσα σε μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
2.Αλείφουμε με το χέρι το κοτόπουλο με τη σάλτσα, τυλίγουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.
3.Στη συνέχεια, βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάτα και το τινάζουμε καλά.
4.Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά του.
5.Προσθέτουμε στο τηγάνι το λευκό κρασί και το ξίδι, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι.
6.Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 8-10 λεπτά επιπλέον.
7.Αποσύρουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο σε καθαρό τηγάνι.
8.Βάζουμε πάλι το κοτόπουλο στο τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω και το σοτάρουμε για 3 λεπτά. Το γυρίζουμε με την πέτσα προς τα πάνω και το περιχύνουμε με τη μαρινάτα.
9.Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
10.Σερβίρουμε αμέσως με λίγο ρύζι