Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ
Υλικά
800 γρ. κιμά κοτόπουλου
Προετοιμασία
1.Ζεσταίνουμε λάδι σε μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε τον κιμά για 15 λεπτά μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να στεγνώσει.
2.Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
3.Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το μπαχάρι, την κανέλα, τη δάφνη, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
4.Ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να μείνει με λίγο ζουμί.
5.Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε με τον κιμά.