Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.

 

ΣυνταγήΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ

 

Κοτόπουλο με λουκάνικο και ρύζι

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

01:10

Υλικά

1 κοτόπουλο σε 8 κομμάτια


  • 4 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδολιωμένες
  • 1 πιπεριά καυτερή κόκκινηψιλοκομμένη
  • 250 γρ. λουκάνικο πικάντικο σε φέτες
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 150 ml κρασί λευκό
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 400 γρ. ρύζι
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι,πιπέρι

Προετοιμασία

1. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε με το λάδι σε βαθύ τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα.

2.Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι.

3Επειτα από 5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.

4.Συνεχίζουμε με το λουκάνικο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα.

5.Ρίχνουμε τον πελτέ, βάζουμε ξανά το κοτόπουλο και το θυμάρι στο τηγάνι, προσθέτουμε τον ζωμό και μόλις πάρει βράση, μαγειρεύουμε για μισή ώρα.

6.Βάζουμε το ρύζι, μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.