Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ
Υλικά
1 κοτόπουλο σε 8 κομμάτια
Προετοιμασία
1. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε με το λάδι σε βαθύ τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα.
2.Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι.
3Επειτα από 5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.
4.Συνεχίζουμε με το λουκάνικο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα.
5.Ρίχνουμε τον πελτέ, βάζουμε ξανά το κοτόπουλο και το θυμάρι στο τηγάνι, προσθέτουμε τον ζωμό και μόλις πάρει βράση, μαγειρεύουμε για μισή ώρα.
6.Βάζουμε το ρύζι, μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.