Διατροφή

Κοτόσουπα για….. ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσουμε την υγεία μας; Η ισορροπημένη διατροφή και η επιλογή των κατάλληλων τροφών που θα χαρίσουν στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Ένα από τα τρόφιμα που αποδεδειγμένα είναι ο καλύτερος φίλος του ανοσοποιητικού, είναι το κοτόπουλο. Γι΄αυτό τον λόγο, συγκεντρώσμαε τα κυριότερα θρεπτικά του οφέλη και τα παρουσιάζει παρακάτω:

Το κρέας του κοτόπουλου συμβάλλει στην ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και της υγείας του δέρματος, καθώς περιέχει ψευδάργυρο (Zn). Επίσης, περιέχει ασβέστιο και φώσφορο που συνεισφέρουν στην υγεία οστών και αρθρώσεων. Δεν περιέχει τα τρανς-λιπαρά που υπάρχουν σε άλλα είδη κρέατος και σχετίζονται με βλάβες της υγείας.  Αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεΐνης, μια και σε 100 γραμμάρια μαγειρεμένου κρέατος μπορεί να περιέχονται περισσότερα από 25 γραμμάρια πρωτεΐνης. 

Διαθέτει πολλά απαραίτητα αμινοξέα, που δεν μπορεί να συνθέσει το σώμα μας από μόνο του. Συγκεκριμένα, τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ ταΐζονται με άριστης ποιότητας δημητριακά και φυτικές τροφές, με πιστοποίηση από τον κρατικό φορέα AGROCERT, οι οποίες ελέγχονται και για την επάρκεια των αμινοξέων, που οδηγούν στην ανάπτυξη υγιών πτηνών.

Το κρέας του κοτόπουλου αποτελεί το ιδανικό τρόφιμο για δίαιτα με χαμηλά λιπαρά, καθώς το λίπος του είναι συγκεντρωμένο σε συγκεκριμένα σημεία που μπορεί εύκολα να απομακρυνθεί.

Κοτόσουπα για….. ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος
Δημοσιεύθηκε στις 31 May, 2023