Είναι γνωστό σε όλους μας πως το κρέας του κοτόπουλου είναι μια άριστη πηγή πρωτεϊνών υψηλής διατροφικής αξίας. Η μεσογειακή διατροφή αναφέρεται στον τρόπο διατροφής λαών που ζουν σε περιοχές που αναπτύσσονται τα ελαιόδεντρα γύρω από τη Μεσόγειο. Παρακάτω θα δούμε τους βασικούς λόγους που καθιέρωσαν αυτό το άπαχο λευκό κρέας σαν έναν «πολύτιμο κρίκο» της μεσογειακής διατροφής.
Τι είναι η μεσογειακή διατροφή;
Είναι ένας υγιεινός τρόπος διατροφής που εμπνεύστηκε από τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Ελλάδας (κυρίως των κατοίκων της Κρήτης), της Ιταλίας, της Ισπανίας και των χωρών στα παράλια της Μέσης Ανατολής, περιοχές που βρέχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα.
Η μεσογειακή διατροφή εστιάζει σε μερικές βασικές ομάδες τροφίμων που ενσωματώνονται στα καθημερινά γεύματα. Τα βασικά στοιχεία της είναι:
Ακολουθώντας τη μεσογειακή διατροφή είναι σημαντικό όχι μόνο να χάσουμε ή να διατηρήσουμε το βάρος μας, αλλά να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής για εμάς και για ολόκληρη την οικογένεια, ώστε και τα παιδιά να μαθαίνουν να τρέφονται σωστά. Η UNESCO τη συμπεριλαμβάνει στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς 8 χωρών: Ελλάδας, Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Κροατίας, Κύπρου και Μαρόκου.
Γιατί το κρέας του κοτόπουλου μεγιστοποιεί τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής;
Το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ δημιουργεί άριστο γευστικό συνδυασμό με το ελαιόλαδο, ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι και άλλα βότανα και μπαχαρικά της Ελλάδας. Το κοτόπουλο γενικά μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους : ιδιαίτερα σαν ψητό, στο φούρνο ή βραστό είναι πλήρως ενταγμένο στον τρόπο που μαγειρεύουμε στη Μεσόγειο.
Όλα τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ ταΐζονται με τροφές από επιλεγμένα δημητριακά και ραφιναρισμένα σπορέλαια ώστε το προφίλ των λιπαρών που περιέχουν να συμβάλει στην υγεία και ταυτόχρονα να διαμορφώνει την εξαιρετική ανώτερη γεύση που χαρακτηρίζει τα προϊόντα ΠΙΝΔΟΣ.
Επιπλέον τα κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής, τα κοκόρια και οι κότες, λόγω της αυξημένης κατανάλωσης καλαμποκιού και του μεγάλου χρόνου ζωής τους, συγκεντρώνουν ακόμη περισσότερα ωφέλημα λιπαρά με ακόμη πιο έντονη μοναδική γεύση.
Ειδικότερα το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ μεγαλώνει σε υψόμετρο άνω των 700 μ. και τρέφεται μόνο με 100% πιστοποιημένες φυτικές τροφές, οι οποίες περιέχουν υψηλό ποσοστό καλαμποκιού (70%), γι' αυτό και έχει αυτό το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα πριν και μετά το μαγείρεμα. Προέρχεται από φυλή βραδείας ανάπτυξης και μεγαλώνει για πάνω από 65 ημέρες, γεγονός που κάνει το κρέας του να διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά του αλλά και να έχει απίστευτα νόστιμη γεύση.