Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
Υλικά
1 κοτόπουλο (1 ½ κιλού περίπου) κομμένο στα 8
Προετοιμασία
1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε το κομμένο κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια.
2.Σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά. Κατόπιν, αφαιρούμε το κρεμμύδι από το τηγάνι με διάτρητη κουτάλα και το κρατάμε σε ένα σκεύος.
3.Βάζουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο, αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε ελαφρά.
4.Το σοτάρουμε (στο ίδιο τηγάνι όπου σοτάραμε το κρεμμύδι) μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια το μεταφέρουμε στη γάστρα.
5.Bάζουμε πάλι στο τηγάνι το κρεμμύδι που είχαμε προετοιμάσει, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τη ζάχαρη και το κόκκινο κρασί) και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη.
6.Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε σιγά σιγά το κρασί και έπειτα μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στη γάστρα, περιχύνοντας το κοτόπουλο.
7.Aνακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά.