Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει κόκορα Πίνδος σούπα με πράσο και δαμάσκηνα.
Υλικά
1 κόκορας Πίνδος νωπός, κομμένος σε μερίδες
Προετοιμασία
1.Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
2.Προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκορα και τα τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
3.Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4.Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας.
5.Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι και βράζουμε για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας αρκετά.
6.Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα κομμάτια του κόκορα, σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό σε ένα μπολ.
7.Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι.
8.Αφού κρυώσει το κρέας, το ξεψαχνίζουμε, αφαιρούμε όλα τα κόκκαλα και αφήνουμε στην άκρη.
9.Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σέλινο, το μπέικον και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
10.Προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκορα και ρίχνουμε και το ζωμό που κρατήσαμε από πριν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό.
11.Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
12.Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
13.Αποσύρουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές και στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.