Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει μια συνταγή για κοτόσουπα με κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής Πίνδος και σάλτσα μπρόκολου.

Κοτόσουπα με κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής

Επίπεδο Δυσκολίας

Δύσκολο

Προετοιμασία

01:20

Υλικά

1 κοτόπουλο ελευθέρης βοσκής Πίνδος


  • 2 λεμόνια
  • 3 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 αυγά
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Προετοιμασία

1.Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να το σκεπάζει. Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το θυμάρι και φύλλα δάφνης.

2.Αφήνουμε να βράσει για τουλάχιστον 50 λεπτά με μία ώρα.

3.Στίβουμε τα λεμόνια

4.Σουρώνουμε τη σούπα και κρατάμε τον ζωμό σε άλλη κατσαρόλα.

5.Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε μπολ βάζουμε τα ασπράδια και χτυπάμε καλά. Σταδιακά ρίχνουμε τους δύο κρόκους. Μόλις ασπρίσουν τα ασπράδια προσθέτουμε λίγο λίγο  το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.

6.Προσθέτουμε λίγη από τη σούπα για να πιάσει θερμοκρασία το αυγολέμονο και το ρίχνουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα.

7.Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σούπα μαζί με ψιλοκομμένο βραστό καρότο.

8.Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι, λίγο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές και στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.