Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σαλάτα του σεφ με καπνιστό φιλέτο Πίνδος από τον σεφ Βασίλη Πατσή.

Σαλάτα του σεφ με καπνιστό φιλέτο Πίνδος

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:30

Υλικά

4 φετες καπνιστό κοτόπουλο Πινδος

2 αυγά Ηπειρωτικά 


Πρασινάδες της επιλογής σας 

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένo

80 γρ. ντοματίνια

1 αγγουράκι κνωσού κομμένο σε ζαράκια

4 φέτες τυρί του τόστ

6 κ.σ. dressing

 

Για το ντρέσινκ:

  • 450 γρ. μαγιονέζα
  • 5 κ.σ. μηλόξιδο
  • 10 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλυκού σκόρδο σε σκόνη 
  • 1 κ.γ. μουστάρδα 
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/3 κ.σ. σιράτσα 
  • Χυμό πορτοκάλι κατά βούληση 

Προετοιμασία

1.Βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 12 -15  λεπτά τα αυγά ώστε να γίνουν σφιχτά. Στην συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.

2.Πλένουμε καλά τα λαχανικά που θα επιλέξουμε  και κόβουμε τα φύλλα τους σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια ή αγοράζουμε μια έτοιμη σαλάτα της επιλογής μας.

3.Βάζουμε τα λαχανικά μας σε μια πιατέλα ή μπολ.

4.Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση. Τα τοποθετούμε στην πιατέλα με τα λαχανικά (πρασινάδες).

5.Κόβουμε τα αυγά που έχουμε ξεφλουδίσει στα τέσσερα και τα τοποθετούμε στην σαλάτα.

6.Κόβουμε το καπνιστό κοτόπουλο και το τυρί σε λεπτές λωρίδες και τα τοποθετούμε στην σαλάτα.

7.Ραντίζουμε με το dressing.

8.Αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα απαλό, ομοιογενές μείγμα.

Το dressing διατηρείται στο ψυγείο σε αεροστεγές γυάλινα βαζάκια για μία έως και 2 εβδομάδες.