Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει κοπανάκια κοτόπουλου Πίνδος στο φούρνο γλασαρισμένα με σάλτσα σόγιας, μέλι και μουστάρδα.
Υλικά
6 κοπανάκια κοτόπουλου Πίνδος
Προετοιμασία
1.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
2.Αλείφουμε τον πάτο ενός πυρέξ με το γλάσο και απλώνουμε τα κοπανάκια.
3.Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο γλάσο και με τη βοήθεια ενός πινέλου το απλώνουμε, ώστε τα κοπανάκια να καλυφθούν εντελώς με το γλάσο.
4.Σκεπάζουμε το πυρέξ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε για όλο το βράδυ στο ψυγείο.
5.Την επόμενη ημέρα βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και αφήνουμε το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
6.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.
7.Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά. Στα μισά του χρόνου ψησίματος, γυρίζουμε τα κοπανάκια για να ψηθούν ομοιόμορφα και να κάνουν μία ωραία τραγανή κρούστα, χωρίς να καούν.
8.Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
9.Στραγγίζουμε το ρύζι και το αφήνουμε στην άκρη.
10.Γαρνίρουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε συνοδεία ρυζιού.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές και στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.