Ο σεφ Βασίλης Πατσής προτείνει μια συνταγή για φτερούγες κοτόπουλο με πικάντικη μαρινάδα και σάλτσα ranch (ραντς).

Φτερούγες κοτόπουλο με πικάντικη μαρινάδα και σάλτσα ranch

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

01:00

Υλικά

1 δισκάκι φτερούγες κοτόπουλου ή κοπανάκια


 

Για την μαρινάδα:

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα κέτσαπ
  • 1/3 φλιτζανιού καυτερή σάλτσα
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

 

Για την σάλτσα ράντς:

  • 1/4 φλιτζάνι ξινόγαλο
  • 1/4 φλιτζάνι γιαουρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1/3 φλιτζάνι φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία

1.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπολ. Καθαρίζουμε τις άκρες από τις φτερούγες και τις προσθέτουμε μέσα στο μπολ με την μαρινάδα, αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1/2 ώρα και απλώνουμε σε ένα ταψί την μια δίπλα από την άλλη.

2.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 45 λεπτά.

Για την σάλτσα ράντζ:

1.Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να πάρουμε μια ωραία υφή.

2.Σερβίρουμε χωριστά.