Ο σεφ Βασίλης Πατσής προτείνει μια συνταγή για φτερούγες κοτόπουλο με πικάντικη μαρινάδα και σάλτσα ranch (ραντς).
Υλικά
1 δισκάκι φτερούγες κοτόπουλου ή κοπανάκια
Για την μαρινάδα:
Για την σάλτσα ράντς:
Προετοιμασία
1.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπολ. Καθαρίζουμε τις άκρες από τις φτερούγες και τις προσθέτουμε μέσα στο μπολ με την μαρινάδα, αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1/2 ώρα και απλώνουμε σε ένα ταψί την μια δίπλα από την άλλη.
2.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 45 λεπτά.
Για την σάλτσα ράντζ:
1.Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να πάρουμε μια ωραία υφή.
2.Σερβίρουμε χωριστά.