Δοκιμάστε μια εύκολη συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλο Πίνδος ψημένα στα κάρβουνα από τον σεφ Βασίλη Πατσή.

Σουβλάκια κοτόπουλο (μαριναρισμένα)

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:30

Υλικά

  • 6 κ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού και 1 κ. σούπας χυμό
  • 1 κ. σούπας καπνιστή πάπρικα μαζί με σουμάκ
  • 2 κ. γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κ. γλυκού μέλι
  • Αλάτι/πιπέρι
  • 2 κιλά στήθη ή μπούτια κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς

Για τη σάλτσα Φέτας - Σκόρδου:

  • 120 γρ. φέτα
  • 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένo ή πάστα 

Προετοιμασία

1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, την πάπρικα, το κρεμμύδι σε σκόνη, το πιπέρι καγιέν, το σουμάκ, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα κομμάτια κοτόπουλου με τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλο σε σουβλάκια.

2.Ρυθμίζουμε τη σχάρα, το τηγάνι γκριλ ή το τηγάνι μας σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ψήνουμε τα σουβλάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να ψηθούν, γυρίζοντάς τα περιστασιακά καθ' όλη τη διάρκεια του ψησίματος, περίπου 10 έως 12 λεπτά συνολικά.

3.Για να φτιάξουμε τη σάλτσα Φέτας- Σκόρδου, ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μπορούμε να προσθέσουμε και μια πρέζα πάπρικας και νιφάδες τσίλι.

4.Ρίχνουμε το καλαμπόκι με το αβοκάντο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

5.Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το καλαμπόκι και τη σάλτσα φέτας.