Το Shape προτείνει μία εύκολη συνταγή για ομελέτα φούρνου με κοτόπουλο και σπαράγγια, για ένα ελαφρύ και χορταστικό γεύμα.

Φριτάτα - ομελέτα στο φούρνο με κοτόπουλο και σπαράγγια

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:50

Υλικά

250 γρ. φιλέτο φρέσκο ορεινό κοτόπουλο Πίνδος κομμένο σε κύβους


  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μπρόκολο
  • 1 φλιτζάνι κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 12 σπαράγγια κομμένα
  • ½ φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 5 αυγά και 4 ασπράδια
  • ¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα

Προετοιμασία

1.Μαραίνουμε τις φέτες του κρεμμυδιού και το σκόρδο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά σε αντικολλητικό τηγανάκι.

2.Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.

3.Βάζουμε όλα τα λαχανικά και το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ταψί. Ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα και το τυρί και με αυτό το μίγμα περιχύνουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά.

4.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά.