Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει μια συνταγή για αυγά Πίνδος βραστά τυλιγμένα σε κιμά.
Υλικά
6 αυγά Ηπειρώτικα ΠΙΝΔΟΣ
Προετοιμασία
1.Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να βράσουν για 4 λεπτά.
2.Τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
3.Μόλις κρυώσουν, τα καθαρίζουμε προσεκτικά και τα αλατίζουμε.
4.Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι, ζυμώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
5.Ανακατεύουμε την παρμεζάνα μαζί με τη φρυγανιά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
6.Σε ένα μπολ βάζουμε τα χτυπημένα αυγά και σε ένα πιάτο το αλεύρι.
7.Χωρίζουμε το μείγμα του κιμά σε 6 κομμάτια.
8.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.
9.Παίρνουμε κάθε κομμάτι κιμά στην παλάμη μας και πατάμε λίγο να πλατύνει.
10.Περνάμε το βραστό αυγό από το αλεύρι και στη συνέχεια το κλείνουμε καλά μέσα στον κιμά, που είχαμε ανοίξει με το χέρι μας.
11.Δημιουργούμε ένα μικρό κύλινδρο, τον οποίο περνάμε από το αλεύρι, ύστερα από το αβγό και τέλος από το μείγμα παρμεζάνας - φρυγανιάς και αφήνουμε στη άκρη.
12.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για κάθε αβγό.
13.Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και στη συνέχεια βάζουμε έναν έναν τους κυλίνδρους του κιμά και τηγανίζουμε για 3 περίπου λεπτά από όλες τις πλευρές, μέχρι να χρυσίσουν.
14.Αφαιρούμε από το τηγάνι και μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
15.Στη λαμαρίνα του φούρνου, που από πρίν έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τοποθετούμε τους κυλίνδρους από κιμά.
16.Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, ώστε να μαγειρευτεί καλά ο κιμάς και στο εσωτερικό του.
17.Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε επάνω σε ζυμωτό ψωμί σίκαλης.
18.Πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές και στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.