Μια μοναδική συνταγή για τηγανητά κοπανάκια κοτόπουλου Πίνδος από τον σεφ Ιωάννη Κουφό.

Τηγανητά κοπανάκια κοτόπουλου

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

01:00

Υλικά

8 τμχ κοπανάκια κοτόπουλο


Για τη μαρινάδα

  • 1,5 λίτρο νερό
  • 1 σκ σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στα τέσσερα

Για τις τηγανητές baby πατάτες

  • ½ κιλό baby πατάτες βρασμένες
  • 50 γρ αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Καπνιστή πάπρικα

Για το πανάρισμα

  • Πάνκο
  • 6 φέτες ψωμί τοστ
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο φρέσκο
  • 5-6 φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 αυγά
 

Προετοιμασία

1.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, μαζί με τα υλικά της μαρινάδας να βράσουν μαζί με τα μπουτάκια για 20 λεπτά.

2.Τα βγάζουμε από το νερό αφήνουμε να κρυώσουν.

3.Σε ένα μπλέντερ βγάζουμε τα υλικά του πάνκο, και ανακατεύουμε μέχρι να θρυμματιστεί το ψωμί και να ανακατευτούν τα υλικά.

4.Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με 3 κουταλιές της σούπας νερό.

5.Αλατοπιπερώνουμε τα κοπανάκια, τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά και τοποθετούμε μισή ώρα στο ψυγείο.

6.Βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε μαζί με τις πατάτες.

Για τις πατάτες

1.Κόβουμε τις βρασμένες πατάτες στη μέση  και της βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.