Κοτόπουλο γύρος με σάλτσα τζατζίκι φέτα από τον σεφ Βασίλη Πατσή.

Κοτόπουλο γύρος με σάλτσα τζατζίκι φέτα

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:20

Υλικά

1 συσκευασία γύρο κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ


Για τη φέτα τζατζίκι:

  • 250 γρ περίπου φέτα
  • 1/4 φλιτζάνι + 1/3 φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1-2 αγγούρια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα:

  • Wraps
  • Ντοματίνια
  • Κρεμμύδι
  • Μυρωδικά (μαϊντανό κτλ)

Προετοιμασία

1.Ψήστε το γύρο στο φούρνο ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

2.Φτιάξτε το τζατζίκι. Συνδυάστε τη φέτα, 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε 1/3 φλιτζάνι ακόμα γιαούρτι, τα αγγούρια και μια πρέζα αλάτι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού.

3.Για τη συναρμολόγηση γεμίζουμε/αλείφουμε κάθε πίτα με τζατζίκι, μετά μαρούλι, ντοματίνια ή ότι άλλο σας αρέσει και κοτόπουλο. Προσθέστε κόκκινα κρεμμύδια και μυρωδικά. Περιχύστε εάν θέλετε περισσότερο τζατζίκι.

Δείτε το βίντεο
από την εκτέλεση
της συνταγής!