Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει μπούτια κοτόπουλου Πίνδος με κρεμμύδια σε κρεμώδη σάλτσα με αμύγδαλα.
Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου (500-700γρ. / μπούτι)
Για το κοτόπουλο:
Για τη βάση με τα κρεμμύδια:
Προετοιμασία
1.Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
2.Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
3.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4.Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το τυρί κρέμα, το μπαχάρι, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
5.Καρφώνουμε το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
6.Προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.
7.Στο μεταξύ, αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. από τη σάλτσα της κατσαρόλας και ξαναχτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.
8.Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στην κατσαρόλα με το φαγητό για να χυλώσει η σάλτσα.
9.Καπακώνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 25-30 λεπτά.
10.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.
11.Σε ένα μεγάλο και βαθύ πυρίμαχο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν.
12.Προσθέτουμε στα κρεμμύδια τον κύβο κότας και ανακατεύουμε για να διαλυθεί.
13.Τέλος βάζουμε και τα δαφνόφυλλα και ανακατεύουμε καλά.
14.Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
15.Στρώνουμε ομοιόμορφα στο τηγάνι με τα κρεμμύδια τα μπούτια κοτόπουλου και περιχύνουμε με όλη τη σάλτσα που περιέχει η κατσαρόλα.
16.Σκεπάζουμε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
17.Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να να ροδίσει.
18.Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές και στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.