Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε μια υπέροχη συνταγή στο Πρω1νό του ANT1 για κοτόπουλο Πίνδος μπούτι λεμονάτο με μανιτάρια, ρύζι και λαχανικά.
Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής Πίνδος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πράσο ψιλοκομμένο
1 πακέτο μανιτάρια σε φετάκια
7-8 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλ ελαιόλαδο
χυμός από 2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι
Για το ρύζι:
Προετοιμασία
Προετοιμασία:
1.Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το ροδίζουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο.
2.Βάζουμε το κρεμμύδι και το πράσο σ ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε για 7-8 λεπτά.
3.Ρίχνουμε στο κοτόπουλο το μείγμα των μανιταριών, λίγο ακόμα αλάτι και τον χυμό.
4. Βάζουμε στο φαγητό 2 φλυτζάνια νερό και σιγοβράζουμε για 40 περίπου λεπτά.
5.Προσθέτουμε τελευταία στιγμή και τον μαϊντανό και συνεχίζουνε το βράσιμο για ακόμα 2-3 λεπτά.
Για το ρύζι με τα λαχανικά:
1.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι. Αχνίζουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τα λαχανικά.
2.Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
3.Προσθέτουμε το ρύζι, το αλατοπίπερο και 4 φλυτζάνια βραστό νερό.
4.Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό για 15 λεπτά.