Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε μια υπέροχη συνταγή στο Πρω1νό του ANT1 για κοτόπουλο Πίνδος μπούτι λεμονάτο με μανιτάρια, ρύζι και λαχανικά.

Κοτόπουλο μπούτι λεμονάτο με μανιτάρια

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

01:00

Υλικά

4 μπούτια κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής Πίνδος


1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 πράσο ψιλοκομμένο

1 πακέτο μανιτάρια σε φετάκια

7-8 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/2 φλ ελαιόλαδο

χυμός από 2 λεμόνια

αλάτι και πιπέρι

 

Για το ρύζι:

  • 2 φλ κίτρινο ρύζι για πιλάφι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομνένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 1/2 φλ καλαμπόκι κονσέρβα η κατεψυγμένο.
  • 1 φλ φασολάκια κατεψυγμένα σε κομματάκια
  • 1/2 φλ αρακάς κατεψυγμένος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία

Προετοιμασία:

1.Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το ροδίζουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο.

2.Βάζουμε το κρεμμύδι και το πράσο σ ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε για 7-8 λεπτά.

3.Ρίχνουμε στο κοτόπουλο το μείγμα των μανιταριών, λίγο ακόμα αλάτι και τον χυμό.

4. Βάζουμε στο φαγητό 2 φλυτζάνια νερό και σιγοβράζουμε για 40 περίπου λεπτά.

5.Προσθέτουμε τελευταία στιγμή και τον μαϊντανό και συνεχίζουνε το βράσιμο για ακόμα 2-3 λεπτά.

Για το ρύζι με τα λαχανικά:

1.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι. Αχνίζουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τα λαχανικά.

2.Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.

3.Προσθέτουμε το ρύζι, το αλατοπίπερο και 4 φλυτζάνια βραστό νερό.

4.Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό για 15 λεπτά.