Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε μια πολύ νόστιμη συνταγή στο Πρω1νό του ANT1 για κοτόπουλο Πίνδος κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι.

Κοτόπουλο κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

01:30

Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ ελ. βοσκής, κομμένο σε μερίδες


  • 1 πακέτο χοντρό μακαρόνι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 ντομάτες στον τρίφτη
  • 2 φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 κανελόξυλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγη τριμμένη μυζήθρα

Προετοιμασία

1.Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό.

2.Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν.

3.Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει προσθέτουμε το κοτόπουλο αλατοπιπερωμένο.

4.Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

5.Σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το λάδι και το κρεμμύδι για 7-8 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

6.Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον χυμό, την κανέλα, το αλατοπίπερο και 4 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.

7.Σερβίρουμε το κοκκινιστό κοτόπουλο με τα μακαρόνια και μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.

Δείτε το βίντεο
από την εκτέλεση
της συνταγής!