Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει αβγά με χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου Πίνδος και γραβιέρα Αμφιλοχίας.
Υλικά
2 χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου Πίνδος (380 γρ.), τεμαχισμένα
Προετοιμασία
1.Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου, να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
2.Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
3.Σε ένα μπολ χτυπάμε λίγο τα αβγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και το γάλα αμυγδάλου και μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και τον κουρκουμά.
4.Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.Στο ίδιο τηγάνι, που ψήσαμε τα χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μίγμα με τα αβγά.
5.Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ψημένα λουκάνικα κοτόπουλου.
6.Ανακατεύουμε μία ακόμη φορά, ψήνουμε για 3-4 λεπτά και αμέσως αποσύρουμε από τη φωτιά.
7.Σερβίρουμε τα αβγά με τα χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου ζεστά.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές και στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.