O Executive chef Ιωάννης Κουφός μας παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο στήθος γεμιστό με πάστα τομάτας και φέτες καπνιστό κοτόπουλο.

Κοτόπουλο στήθος γεμιστό

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:40

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλο Πίνδος

4 φέτες καπνιστό κοτόπουλο Πίνδος


  • 50 γρ τοματοπολτό
  • 30 γρ κουκουνάρι
  • ½  ματσάκι ρόκα
  • 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι, κάρυ
  • Ελαιόλαδο

Προετοιμασία

1.Ανοίγουμε τα στήθη κοτόπουλο να γίνουν όσο ποιο λεπτά γίνεται χωρίς να τα τρυπήσουμε, τους ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και κάρυ.

2.Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το κουκουνάρι, τη ρόκα, τη γραβιέρα, λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και τον τοματοπολτό και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ενσωματωθούν να γίνουν μια πάστα.

3.Απλώνουμε στο κοτόπουλο την πάστα τομάτας και από πάνω απλώνουμε τις φέτες από το κοτόπουλο καπνιστό.

4.Τυλίγουμε σε ρολό τα κοτόπουλα και δένουμε με έναν σπάγκο.

5.Σε ένα τηγάνι έχουμε βάλει λίγο ελαιόλαδο να κάψει και περνάμε τα ρολά μέχρι να πάρουν χρώμα για να τα θωρακίσουμε, έπειτα τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 180 oC.

Συνοδεύουμε με ψητή γλυκοκολοκύθα.

(Βάζουμε ένα κομμάτι γλυκοκολοκύθα στον φούρνο τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο αφού πρώτα έχουμε αλατοπιπερώσει και έχουμε προσθέσει ελαιόλαδο, ψήνουμε στους 180 oC  για 30 – 35 λεπτά περίπου).

Δείτε το βίντεο
από την εκτέλεση
της συνταγής!