Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει μια συνταγή για ζυμαρικά Farfalle με σάλτσα ντομάτας και λουκάνικα από κοτόπουλο Πίνδος.
Υλικά
1 συσκευασία (280 γρ.) λουκάνικα από κοτόπουλο Πίνδος τ. Φρανκφούρτης, κομμένα σε φέτες
Προετοιμασία
1.Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
2.Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
3.Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
4.Ρίχνουμε τα λουκάνικα από κοτόπουλο τ. Φρανκφούρτης και αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά.
5.Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, την κανέλα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
6.Μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να τραβήξει λίγο τα υγρά της και να δέσει.
7.Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα λουκάνικα, προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη.
8.Αποσύρουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές και στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.