Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει μια συνταγή για κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής Πίνδος συνοδευόμενο από ρύζι και σταφίδες.

Κοτόπουλο με ρύζι και σταφίδες

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

02:00

Υλικά

300γραμ. φιλέτο μπούτι ΠΙΝΔΟΣ


  • 200 γραμ. ρύζι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γραμ. σταφίδες
  • 5 ντοματίνια
  • 1/2 φλυτζάνι γλυκό κρασί
  • 1/2 ματσάκι σχινόπρασο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Προετοιμασία

1.Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε το ρύζι.

2.Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι χωρίς λάδι και ψήνουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές ρίχνοντας μόνο πιπέρι.

3.Σβήνουμε με το ξύδι μπαλσάμικο και τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί.

4.Τοποθετούμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

5.Στο τηγάνι που ψήσαμε το κοτόπουλο προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις σταφίδες, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

6.Προσθέτουμε αλάτι, λίγο από το νερό που βράζει το ρύζι και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.

7.Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο και το προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα μαζί με τα υγρά από το ταψί.

8.Σουρώνουμε το ρύζι, του προσθέτουμε λίγο βούτυρο και λίγο σχινόπρασο και ανακατεύουμε.

Καλή σας όρεξη!

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές και στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.