Κοτόπουλο πίτσα στο τηγάνι από τον σεφ Βασίλη Πατσή.
Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
Προετοιμασία
1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο να ψηθεί.
2.Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, για γεύση.
3.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ψηθεί, περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. αφήνω στην άκρη.
4.Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1-2 λεπτά.
5.Προσθέστε θρυμματισμένες ντομάτες, βασιλικό, ρίγανη, μαϊντανό και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
6.Φέρτε σε βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 15-20 λεπτά.
7.Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Από πάνω βάζουμε μοτσαρέλα και μίνι πεπερόνι.
8.Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε μέχρι να λιώσει και να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά.
9.Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας αν θέλουμε με βασιλικό.