Κοτόπουλο ηπειρωτικό από τον σεφ Βασίλη Πατσή.

Κοτόπουλο ηπειρωτικό

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

01:00

Υλικά

1 κοτόπουλο περίπου 1.300 γρ. 


  • Ελαιόλαδο κατά βούληση 
  • 3 - ξερά κρεμμύδια, σε χοντρές φετες 
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 8 πιπεριές κέρατο, σε μέτρια καρέ
  • 4 πιπεριές φλωρίνης 
  • 1 συσκευασία τοματοχυμό 
  • 1 κουταλιά της σούπας  πελτέ 
  • 5 κόκκοι μπαχάρι,
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα 
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι και ρίγανη ξερή ή φρέσκα και από τα 2 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία

1.Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.

2.Το αφαιρούμε  σε ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, τις πιπεριές, το μπαχάρι, τη δάφνη και την πάπρικα.

3.Σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον πελτέ και το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για ένα δυο λεπτά.

4.Ρίχνουμε το κοτόπουλο τον τοματοχυμό και αν χρειαστεί νερό τόσο ώστε να το σκεπάσει κατά τα 2/3,  ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.

5.Προσθέτουμε  το θυμάρι και την ρίγανη ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για ακόμα 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Προς το τέλος αφαιρούμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε 5 λεπτά να δέσει η σάλτσα