Μια μοναδική συνταγή για φιλέτο στήθος κοτόπουλο Πίνδος με σάλτσα από ψητές πιπεριές από τον σεφ Ιωάννη Κουφό.
Υλικά
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο Πίνδος
Για το κοτόπουλο
Για τη σάλτσα
Προετοιμασία
1.Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα περνάμε με αλεύρι, βάζουμε στο τηγάνι να θωρακιστούν από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
2.Αποσύρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, σοτάρουμε για λίγο και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
3.προσθέτουμε τις ελιές το ζωμό κοτόπουλο, τη μουστάρδα, τη σόγια, ανακατεύουμε προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σκεπάζουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
4.Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα αμύγδαλα το ελαιόλαδο τη φέτα και την πιπεριά Φλωρίνης, και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία πάστα.
5.Μόλις μαγειρεύεται το κοτόπουλο ρίχνουμε την πάστα από την ψητή πιπεριά, το σπανάκι, τα ντοματίνια, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για πέντε λεπτά ακόμα.
6.Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.