Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει μια συνταγή για κόκορα με χυλοπίτες.

Κόκορας με χυλοπίτες

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

02:00

Υλικά

1 κόκορα ΠΙΝΔΟΣ κομμένο σε κομμάτια


  • 500γρ. χυλοπίτες χειροποίητες
  • 2 ποτήρια κόκκινο κρασί
  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένη πιπεριά

Προετοιμασία

1.Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι.

2.Μετά από λίγο προσθέτουμε τον κόκορα και τον γυρίζουμε με μια λαβίδα να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και λίγο ακόμα.

3.Αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 ώρα.

4.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τον αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά ακόμη, ελέγχοντας αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό.

5.Ρίχνουμε τις χυλοπίτες και τις αφήνουμε να βράσουν 8 λεπτά (ανάλογα με την ένδειξη της συσκευασίας). Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Καλή σας όρεξη!