Ο σεφ Βασίλης Πατσής προτείνει Κρητικό πιλάφι με κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής Πίνδος.

Κρητικό πιλάφι με κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής Πίνδος

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

00:50

Υλικά

1 κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής Πίνδος περίπου 2 κιλά


  • 500 γρ. ρύζι καρολίνα ή μπλου ροζ
  • 1 1/2 λίτρο ζωμό από το ζωμό της κότας
  • 2 λεμόνια χυμό και ξύσμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • (προαιρετικά στο βράσιμο / 1 κρεμμύδι ολόκληρο -2 κλαδάκια σέλινο - 2-3 καρότα ολόκληρα )
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Προετοιμασία

1.Βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο στην μέσα μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό και αλάτι να βράσει, ρίχνουμε μέσα αν θέλουμε τα λαχανικά για έξτρα γεύση, ξαφρίζουμε μέχρι να καθαρίσει.

2.Όταν βράσει το βγάζουµε και σουρώνουµε το ζωμό, τον θέλουμε καθαρό.

3.Μετράµε τον ζωµό και τον βάζουµε στην κατσαρόλα να πάρει βράση και προσθέτουμε το ρύζι. Όταν το ρύζι μας είναι μισοψημένο ρίχνουμε το λεμόνι.

4.Όταν το ρύζι σπάσει και όχι να βράσει τελείως τότε το κατεβάζουμε από τη φωτιά, να έχει αρκετό ζουμί γιατί θα συνεχίσει το βρασμό του.

5.Σε ένα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο (εάν έχετε στακοβούτυρο μισό μισό με το ελαιόλαδο ) και περνάμε όλα τα κομμάτια μέχρι να πάρουν χρώμα.

6.Πασπαλίζουμε το πιλάφι μας με πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.