Μια εύκολη συνταγή για κοτόπουλο κατσαρόλας λεμονάτο από τον σεφ Μανώλη Μπούχλη.
Υλικά
1,5 kg Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ
Προετοιμασία
1.Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα, τα πράσα και το σέλερι.
2.Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια σωτάρουμε τα μέρη του κοτόπουλου.
3.Αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές τα κομμάτια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
4.Μόλις ροδίσουν τα μεταφέρουμε σ’ ένα πιάτο και τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
5.Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε πολύ καλά.
6.Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
7.Συμπληρώνουμε με νερό χωρίς να καλύπτουμε όλο το φαγητό.
8.Μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.
9.Το ελέγχουμε και λίγο πριν μαγειρευτεί τελείως ανοίγουμε την κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά, ώστε να χυλώσει η σάλτσα.
10.Σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι.