Στην ΠINΔO η παράδοση έχει αξία! Kαι τη σεβόμαστε, χρησιμοποιώντας όμως και την πιο σύγχρονη τεχνολογία για να διασφαλίσουμε την ποιότητα των προϊόντων μας.

Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

01:00

Υλικά

1 κοτόπουλο σε μερίδες


  • 6 κίτρινες και κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 2 κουτιά ολόκληρα ντοματάκια (800 γραμμάρια)
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 χούφτα φρέσκα μυρωδικά(δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικός)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Προετοιμασία

1.Βάλτε στην κατσαρόλα 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και ρίξτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κάππαρη.

2.Σοτάρετε για 2-3 λεπτά και ρίξτε μετά τα κομμάτια του κοτόπουλου.

3.Γυρίστε τα για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και προσθέστε τις πιπεριές. Συνεχίστε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά και μετά ρίξτε το κρασί, τον ντοματοπελτέ, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και τη μισή ποσότητα από τα μυρωδικά.

4.Αλατοπιπερώστε και αδειάστε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Μαγειρέψτε το στους 180οC για μία ώρα.

5.Πασπαλίστε με τα φρέσκα μυρωδικά που κρατήσατε και σερβίρετε.