Aπό το 1958, 560 μέλη-παραγωγοί φροντίζουν για τις άριστες συνθήκες στα πτηνοτροφεία, ώστε τα κοτόπουλα να μεγαλώνουν με τις καλύτερες προδιαγραφές εκτροφής!

Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

01:10

Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο


  • 500 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. φέτα
  • 250 γραμ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Προετοιμασία

1.Βάλτε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα, ρίξτε 3 λίτρα νερό, τα κρεμμύδια, τα πράσα, αλάτι και πιπέρι. Βράστε το για 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

2.Βγάλτε το κοτόπουλο, προσέχοντας να διατηρηθεί ολόκληρο και περάστε το ζωμό από ένα σουρωτήρι. Κρατήστε το ζωμό, τα κρεμμύδια και τα πράσα για να τα χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια.

3.Σε ένα βαθύ ταψί ή σκεύος για το φούρνο, βάλτε το κοτόπουλο, ρίξτε τα κρεμμύδια και τα πράσα. Ρίξτε 1 λίτρο και 1 φλιτζάνι ζωμό, ρίξτε γύρω γύρω από το κοτόπουλο το ρύζι και βάλτε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε το στους 180οC για 25 λεπτά.

4.Σε ένα τηγάνι βάλτε το βούτυρο να ζεσταθεί και ρίξτε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Αλατίστε τα και σοτάρετέ τα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.

5.Ρίξτε τα μανιτάρια επάνω από το ρύζι και κόψτε τη φέτα με τα χέρια σας σε μικρότερα κομμάτια και ρίξτε τη στο φαγητό.,

6.Ψήστε το φαγητό για 15 λεπτά ακόμα και σερβίρετε.