Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ
Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
Προετοιμασία
1.Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα.
2.Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τη σελινόριζα και τις πατάτες και γυρίζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
3.Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό μαζί με τον κύβο και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 25 λεπτά ακόμα.
4.Στο τέλος, πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
5.Χτυπάμε το αβγό με τον αβγοδάρτη σε μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό του λεμονιού.
6.Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα και περιχύνουμε με το αβγολέμονο το φαγητό. Σερβίρουμε αμέσως.