Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.

 

Συνταγή:  ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ

Κοτόπουλο με κρασί και πλιγούρι

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

01:30

Υλικά

2 κοτόπουλα 9 τεμαχίων Πίνδος


  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (τη φλούδα του)
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 2 φλιτζάνια πλιγούρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Προετοιμασία

1.Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά. 

2.Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπαχάρι, τη δάφνη και τη φλούδα λεμονιού. 

3.Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε νερό μέχρι τη μέση περίπου του περιεχομένου της κατσαρόλας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει. 

4.Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Οταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τις μερίδες και τις διατηρούμε ζεστές. 

5.Σουρώνουμε το ζουμί και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό. 

6.Μόλις μαλακώσει το πλιγούρι, το σερβίρουμε κι από πάνω αραδιάζουμε τα κομμάτια του κoτόπουλου.