Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
Υλικά
500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος Πίνδος (σε λωρίδες, ψημένο)
500 γρ. βερμιτσέλι
1 κουτ. σούπας σπορέλαιο
1/4 φλιτζανιού κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας φιστίκια χοντροκομμένα
Για τη σάλτσα:
Προετοιμασία
1.Mουλιάζουμε το βερμιτσέλι σε καυτό νερό για 15 λεπτά. Σουρώνουμε.
2.Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό.
3.Ρίχνουμε το βερμιτσέλι για 10’’ σε νερό που κοχλάζει, σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπολ.
4.Προσθέτουμε το λάδι, το κοτόπουλο, το κόλιαντρο και τη σάλτσα και τα αναμειγνύουμε.
5.Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με φιστίκια.